maanantai 21. maaliskuuta 2016

Twinz - Conversation (Def Jam Records/G Funk Music, 1995)

1. Conversation #1
2. Round & Round Feat. Nancy Fletcher
3. Good Times Feat. Nancy Fletcher
4. 4 Eyes 2 Heads Feat. Gorgeous Judah Ranks
5. Jump Ta This
6. Eastside LB Feat. Tracey Nelson & Warren G
7. Sorry I Kept You Feat. Warren G
8. Conversation #2
9. Journey Wit Me
10. Hollywood Feat. Nancy Fletcher, Neb Luv & Jah Skillz
11. 1st Round Draft Pick Feat. Warren G
12. Conversation #3
13. Don´t Get It Twisted Feat. New Birth
14. Pass It On Feat. Foesum & Warren G



Nyt kun on päästy alkuun, niin pysytään vielä ainakin yhden albumin verran Kalifornian Long Beachilla erittäin kesäisissä tunnelmissa ja tutustutaan yhteen G-funkin merkkiteoksista. Kyseessä on tietenkin Warren G:n kipparoiman Def Jamin alajaoston G-Funk Musicin kautta julkaistu Twinzin Conversation. Ilmestyessään vuonna 1995 levy ei jostain syystä aiheuttanut suurempaa vipinää ison yleisön verkkareiden lahkeissa, vaan Conversation nousi vasta myöhemmin yhdeksi tätä aikakautta ja musatyyliä kuvaavaksi klassikkoalbumiksi. Twinzin muodostavat kaksi identtistä kaksosta Dewayne "Wayniac" Williams ja Deon "Trip Locc" Williams, jotka muuten nauhoittivat biisejä pääasiassa Foesumin kanssa, ennen kuin Warren G otti heidät siipiensä suojaan. Ennen Conversationin julkaisua Twinz olikin ehtinyt jo niittää mainetta vierailemalla useammalla raidalla Warren G:n jättimäistä menestystä niittäneellä Regulate…G Funk Era -albumilla. Kovasta nousukiidosta huolimatta, Twinzin tarina jäi kuitenkin harmittavasti käytännössä vain muutaman kovan featin ja yhden albumin pituiseksi, sillä Conversation jäi Twinzin ensimmäiseksi ja viimeiseksi albumiksi. Siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi Conversation on albumi, johon kannattaa tutustua, mikäli kokee lungin kesäisen soundin olevan lähellä sydäntä!

Conversationin on tuottanut lähes kokonaisuudessaan Warren G eli levyllä viliseviltä kitaroilta, syntikoilta, taustavokalisteilta, rennoilta kertseiltä, vinkunoilta ja läskeiltä bassoilta ei voi välttyä. Esimerkiksi Foesumin Perfection albumiltakin tuttu Nancy Fletcher on Conversationillakin useammassa biisissä lauleskelemassa tai sitten Williamsin veljekset hoitavat lauluosuudet omatoimisesti. Conversation onkin meiningeiltään rentoa G-funkkia, kuten Foesumin Perfectionikin.  Albumin biisien tematiikka pyörii yleisen hengailun ja jokapäiväisen ghettoelämän sekä siihen liittyvien ongelmien ympärillä, joskin levylle on myös muutama henkselien paukuttelukin mahtunut mukaan. Yleisesti ottaen Conversationilla kuitenkin on lyriikoiden osalta melko positiivinen meininki ja biisien taustat tukevat tätä fiilistä erinomaisesti. Lisäksi levyllä vierailee jo aiemmin mainittujen tahojen lisäksi esimerkiksi Foesum ja tietenkin Warren G.

"Who woulda thought when we was young this would be
The same old click that ran around in elementary
Was it the chemistry from Moms and Pops
Who went to school with they Moms and Pops, so it don't stop
It was an everyday event, we spent
More time playin' get like me, instead of hide and seek
And after school we'd play two-on-two
Philly versus the Lakers until the bus came through”

Conversation on levynä mielestäni nimenomaan kokonaisuus, jossa hyvä fiilis kantaa alusta loppuun. Albumille on sekaan kuitenkin mahtunut mukaan muutama selkeä hittibiisi, kuten esimerkiksi Round & Round (feat. Nancy Fletcher) ja Eastside LB (feat. Tracey Nelson & Warren G). Näistä biiseistä molempia voi suositella kenelle tahansa varauksetta, etenkin jos alla on riippumatto ja lämpömittari näyttää +25 celciusasteen lukemia. Muiksi biiseiksi voisi nostaa esille levyltä minkä tahansa, mutta valitaan nyt vaikka levyn kolmas biisi Good Times (feat. Nancy Fletcher) ja biisi numero yhdeksän Journey Wit Me (feat. Bo-Roc). Yksittäisiä biisejä on vaikea nostaa esille, niiden ollessa hyvällä tavalla niin samankaltaisia. Conversation kannattaakin kuunnella alusta loppuu asti yhdeltä istumalta ja valita itse omat suosikkiraitansa!

Saatavuus: Conversation on siitä erikoinen tämän genren klassikkoalbumi, että se ei ole mikään harvinaisuus. Vaikutuksensa tähän on varmaankin sillä, että se on julkaistu Def Jamin toimesta. Esimerkiksi The Funkiestista albumi irtoaa kohtuu hintaan. Myös Youtubesta ja Spotifysta levy löytyy kokonaisuudessaan.

#90'sRap #G-Funk #WestCoast #Kesämusa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti