perjantai 25. maaliskuuta 2016

Street Military - Don't Give A Damn (Wild Pitch, 1993)

1. Tears Came From Making This Dream
2. I Don't Give A Damn
3. Another Hit
4. Street Military (Outro)
5. Don't Play With A Gun
6. Gasta Get Paid Feat. Klondike Kat
7. Dead In A Year











Kalifornian lempeiden merituulten parista onkin sitten siirtyä Texasin paahtavan auringon alle H-Towniin a.k.a. Houstoniin. Kyseisiltä leveyspiireiltä, South Parkin kaupunginosasta, tiensä ihmisten kuuloluihin on raivannut Killa Klan ja South Park Coalition -nimisiin ryhmittymiin kuuluva Street Military, joka löi vuonna 1993 tiskiin yhden likaisen etelän kaikkien aikojen kovimmista levyistä: Don’t Give A Damnin. Tämä Street Militaryn kolmas julkaisu tekee selväksi, että seitsemän todella tiukan biisin EP voi pyyhkiä kokopitkillä albumeilla lattiaa mennen tullen. Don’t Give A Damn onkin lyhyt ja ytimekäs rykäisy, jolla ei ole sijaa yhdellekkään täytebiisille. Street Military ryhmittymänä on puolestaan viisihenkinen porukka, jonka muodostavat Icy Hott, Lil’ Flea, K.B. da Kidnappa, Nutt ja Pharaoh, joista viimeksi mainittu sai aikoinaan 50 vuoden vankeustuomion törkeästä pahoinpitelystä ja kidnappauksesta, joka kohdistui ilmeisesti hänen äitinsä miesystävään. Todellinen tapahtumien kulku on hämärän peitossa, sillä siitä liikkuu ties minkälaista legendaa pitkin internettiä, mutta kuten K.B. asiaa aikoinaan kommentoi: ”jokainenhan meistä vähän joskus hölmöilee.”

Musiikillisesti Don’t Give A Damn on rankka levy, jossa leveä etelän aksentti rullaa mukavasti tiukkojen biittien päälle. Albumin tuotannosta on vastannut kokonaisuudessaan Icy Hott ja biitit ovatkin täynnä mukavan sulavasti rullaavia bassolinjoja, kovaa iskeviä perkussioita ja vahvoja instrumentaaleja. Räpit hoituvat albumilla myös todella smuutisti, sillä jokaisella ryhmän jäsenellä on tiukka flow ja todella erottuvat tyylit, jotka täydentävät toisiaan loistavasti. Lyyrisesti Don’t Give A Damn on todella rankka levy ja biisit ovat korutonta kertomaa Houstonin ghettojen kaduilla selviytymisestä ja urbaanista sodankäynnistä. Moni biiseistä on puettu upeasti tarinamuotoon, joka antaa levylle ihan uutta syvyyttä. Albumilla vierailee South Park Coalitionista tuttu Klondike Kat.

“I used to roll in them rental cars with a trunk full of oz's
Droppin'em thangs off, sometimes they were whole keys
Me and my brother's parents, now he runs with the Killa Klan
And my nigga K.B., now he's a family man
Solo solo chemistry, my mind started building
And if ya breath took off, that's when I started to thinkin' millions
That's when I got agg, bought me an A.K. and bunching bag
And gained the squad game and a perfect aim in a nigga's ass
See, my solution was to take every god damn thing I wanted
Even if I had to break a nigga's mothafucking ass down
With these hard hitting hands or with them automatic rounds
Shit, within no time I had a lot of people scared
Cause the whole damn city found out jacking wasn't dead
And a lot of jealous ass niggas and hoes
Said Id be dead in a year but that was two years ago
And I'm still living...”

Don’t Give A Damn koostuu seitsemästä klassikkobiisistä, joista kaikkia saa kyllä allekirjoittaneen kirjoissa 5/5 tähteä, mutta ehkä erottuvimmat biisit näiden seitsemän joukosta ovat levyn avausraita “Tears Came From Making This Dream”, lyyrisesti ja musiikillisesti karkeat tarinat ”Don’t Play With A Gun” ja ”Dead In A Year” sekä nerokas ”Gasta Get Paid (feat. Klonkide Kat)”. Montakaan biisiä levylle ei jäänytkään näiden lisäksi ja nekin ovat erittäin suositeltavia. Albumi tippuukin varmasti kaikille, joiden mieleen on hieman rosoisempi soundi ja voimakkaat, mutta sulavat lyriikat!

Saatavuus: Levyä on saatavilla suhteellisen helposti fyysisenä versiona ainakin CD:llä. Vinyylipainos on kuitenkin melko harvinainen ja haluttu. Youtubesta Don’t Give A Damnin biisejä löytyy melko kattavasti ja Spotifysta levy on kuunneltavissa kokonaisuudessaan.

#90'sRap #DirtySouth #LikainenEtelä #PureClassic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti