lauantai 9. huhtikuuta 2016

Woodie - Yoc Influenced (East Co. Co. Records, 1998)

1. Callin' Your Bluff
2. Yoc Influenced Feat. Lil’ Los
3. Dirty Deeds Feat. Lil’ Los & Shadow
4. Shits Gone Strange Feat. Lil’ Los
5. The Streets Are Callin' Me
6. The Clock Is Tickin'
7. Norte Sidin'
8. Outro
9. Take My Soul 
10. Mind Games (Blackbird Speaks)







Kaliforniassa pysytään, meininki kuitenkin muuttuu raaemmaksi eli siirrytään yhden kaikkien aikojen kovimman gangstarap -julkaisun pariin! Kyseessähän on tietysti Woodien East Co. Co. Recordsin kautta vuonna 1998 julkaistu Yoc Influenced. Kuten levyn nimessä esiintyvä slangisana ”Yoc” ilmaisee, on kyseessä siis Kalifornian Antiochin kaupungista ponnistava kaveri ja ehkä se kovin valkoihoinen rap-artisti mitä tällä pallolla on vaikuttanut. Woodie on Nortenos jengin parissa varttunut superlyrikaalinen artisti, joka tunnetaan nopeasta räppäystyylistään ja aivan sairaasta flowstaan. Vuonna 2007 hieman hämäräperäisesti kuolleen Woodien debyyttialbumi on 10 biisin kokonaisuus täynnä tunteella vedettyjä tarinointeja ja pohdintoja elämän kääntöpuolesta. Tämä on sinänsä ymmärrettävää, sillä Woodien kasvuympäristö oli täynnä jengejä, huumeita, väkivaltaa ja rikoksia. Ennen levyn julkaisua Woodie oli jo ollut syytettynä murhasta onnistuen kuitenkin välttämään tuomion, läheinen kaveri Carlos ”Blackbird” Ramirez joutui paikallisen poliisin ampumaksi ja toinen läheinen kaveri Gabriel ”Snoop” Robinson laitettiin syyttömänä Folsomin vankilaan. Lähtökohdat ovat siis olleet rankat, mikä myös kuuluu läpi Yoc Infuencedin.

Soundillisesti Yoc Influencedia on hankala määritellä. Woodie on itse tuottanut kaikki levyn raidat ja niissä on omaperäinen ns. Woodie-soundi eli rummut iskee kovaa ja syntikat vinkuu tiukkojen bassolinjojen päälle. Tuotannoltaan Yoc Influenced on tasaisen kova, koska Woodie heiluttelee yksin sen osalta tahtipuikkoa. Jos albumin tuotanto on tiukkaa, niin ei Woodie lyyrisestikkään jää ainakaan tuotantopuolen varjoon. Yoc Influencedilla tuleekin läpi albumin esiin herran käsittämätön taito sylkeä todella nopeita laineja ilman minkäänlaista kangertelua tai ylimääräistä hapen haukkomista. Tähän, kun yhdistetään rankat tarinat elämän nurjasta puolesta ja muutama täsmävierailija niin ainekset ajattomalla klassikolle alkoivat olemaan valmiit. Feattaamassa albumilla käyvät Lil’ Los ja Shadow.

As i'm sittin' in my room oil'n up my strap
i'm thinkin' back on all the different pistols that i've packed
all the dirt that i've done with different weapons and guns
and how much fun I had when I was young
earnin' my stripes one by one
they added up sin at the scene I didn't realize it then
but now I understand there's consequences for every action
Lord could you forgive me for my sins up till today
but what if I kill again tomorrow does that mean you feel betrayed

Yoc Influencilla on vain kovia ja kovempia biisejä. Kun albumin laittaa soittimeen, ei sitä huvita ottaa pois ennen kuin se on rullannut loppuun asti. Omat suosikkini albumilla vaihtelevat, mutta ehkä eniten soitossa ovat olleen albumin suurin hittibiisi ”Norte Sidin’”, The Streets Are Callin' Me, The Clock Is Tickin’ sekä levyn bonusraidat ”Take My Soul” ja Mind Games (Blackbird Speaks), joista jälkimmäisellä myös poliisien ampumaa Blackbirdiä kuullaan. Kaiken kaikkiaan erittäin kova gangstarap-levy, jolta ei heikkouksia löydy. Erittäin vahva suositus!

Saatavuus: Fyysistä kopiota on aika helposti saatavilla, sillä siitä on otettu useampi uusinta painos. Esimerkiksi The Funkiest myy levyä parinkympin hintaan. Levy löytyy myös Youtubesta ja Spotifysta, joten tämä timantin kova julkaisu on melko helppo saada kuunteluun!

#90'sRap #GangstaRap #WestCoast #California

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti