torstai 19. toukokuuta 2016

2nd II None - 2nd II None (Profile Records, 1991)

1. Intro
2. More Than A Player Feat. Dj Quik
3. If You Want It
4. Be True To Yourself
5. Let The Rhytm Take You Feat. AMG
6. Comin’ Like This Feat. DJ Quik, AMG & Hi-C
7. Underground Terror
8. Just Ain’t Me
9. The Life Of A Player
10. Ain’t Nothin’ Wrong Feat. Dj Quik
11. What Goes Up
12. Mystic
13. Punk Mutha Fuckaz
14. Niggaz Trippin Feat.DJ Quik, AMG & Hi-C



Los Angelesin vieressä sijaitsee pieni, mutta kuuluisa kaupunki nimeltä Compton, josta koko tässä blogissa esitelty genre on enemmän tai vähemmän lähtöisin, ja josta on ihan liian vähän vielä tässä blogissa puhuttu. Nyt siihen on luvassa muutos. Kyseessä ei kuitenkaan ole kaikkien tuntema N.W.A., vaan hieman tuntemattomampi kaksikko nimeltä 2nd II None, ja heidän samaista nimeä kantava, Profile Recordsin kautta vuonna 1991 julkaistu debyyttialbumi. 2nd II Nonen muodostavat serkukset KK (Kelton L. McDonald) ja Gangsta D (Deon Barnett), jotka molemmat olivat/ovat myös Elm Street Piru Bloodsien jäseniä, aikaan jolloin Cripsien ja Bloodsien valtataistelut Comptonissa olivat kiihkeimmillään. Kaksikon debyyttialbumi julkaistiin pian käyntikorttina toimineen The Red Tapen julkaisun jälkeen, heidän saatua levytyssopimuksen Profile Recordsin kanssa ja tämä 60 minuutin ja 14 biisin rykäisy sisältää enemmän hittejä kuin moni artisti onnistuu koko urallaan tekemään.

Kyseessä on länsirannikon katuklassikko, jonka tuotannosta vastaa kokonaisuudessaan legendaarinen Dj Quik. Levy on siis kauttaaltaan kyllästetty tiukalla tuotannolla legendaarisine sämpleineen, vulgaarilla kielellä ja likaisilla läpillä, mutta tämä on vähintä mitä voi odottaa. Sytytä siis bluntti, kräkkää 40 unssia auki ja nauti aidosta 90-luvun alkupuolen Compton -soundista. KK ja Gangsta D eivät ole ehkä niitä kaikkein teknisimpiä räppäreitä, mutta riimit kuitenkin putoilevat suht tarkasti ja heidän katuviisautensa on vertaansa vailla. Vierailijat albumilla on myös samojen kulmien seppiä, sillä ääneen pääsee niin DJ Quik, AMG kuin Hi-C:kin.

Toisin kuin lähes kaiki aiemmin blogissa esitetyt levyt, 2nd II Nonen debyytti ei ole alusta loppuun tasaisen kovaa materiaalia. Yhtään skipattavaa biisiä ei kuitenkaan tällekään albumille ole eksynyt mukaan, mutta ehkä muutama vain ”ihan ok” tason suoritus albumilta löytyy. Näitä kompensoi kuitenkin moni klassikkobiisi, kuten suhteellisen dirtyt More Than A Player (feat. Dj Quik) ja If You Want It”, joista jälkimmäinen on varustettu chillillä biitillä sekä melodinen Let The Rhytm Take You (feat. AMG) ja Niggaz Trippin' (feat. DJ Quik, AMG & Hi-C). Myöskin levyn ”Intro” on lyhyt, mutta tiukka rykäisy. Levyä voi suositella kaikille Compton -meiningeistä pitäville, mutta mikäli karkea kieli saa kuitenkin konservatiiviset korvat tinnittämään, kannattaa tämä levy jättää suosiolla väliin.

Saatavuus: Levystä on otettu toinen painos vuonna 1999, joten fyysistä kappaletta on suhteellisen helposti saatavilla ympäri internettiä. Levy löytyy myös kokonaisuudessaan Spotifysta ja Youtubesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti