lauantai 21. toukokuuta 2016

U.D.I. - Under Da Influence (Dogday Records, 1995)

1. Intro Feat. O.G. Kevi Kev
2. Rata-Tat-Boom
3. All I Think About
Feat. Pookie
4. It’s Goin’ Down
Feat. Iyesha
5. Money Madd
6. Under Da Influence
7. Don’t Fake The Funk
Feat.T.M.S. & Reg
8. Gangsta Gangsta
9. Dogday Afternoon
Feat. Primo, Baldhead & Big Vic
10. Da City Was Made For Me
Feat. 11/5
11. On That Level
12. Six Digit Figures
Feat. Cold World Hustlers

13. Brotha Luv
14. Tennis Skirts
15. Taking Da Roach Home
16. Laid Made (Reminisce)
17. Outro

”Kill-A-Hoe, Kill-A-Hoe, Kill-A-Hoe” raikuu taas tämän seuraavan albumin alkutahdeista lähtien. Kyseessähän on tietysti Kill-A-Hoe -kollektiivin kolmas ja vielä tässä blogissa käsittelemätön ryhmittymä U.D.I. (Under Da Influence). 11/5 - Fiendin’ 4 Tha Funk ja Cold World Hustlersien Iceland ehdittiinkin esitellä jo aivan ensimmäisten postauksien aikana. U.D.I.:n vuonna 1995 Dogday Recordsin kautta julkaistu, yhtyeen nimeä kantava debyyttialbumi Under Da Influence, ei kalpene edellä mainituille julkaisulle ja samaa tykitystä on luvassa. Myös U.D.I.:n debyytti julkaistiin siis Dogdayn kautta aivan kuten Fiendin’ 4 Tha Funkikin. 11/5 debyytti näki päivänvalon vuonna 1995 maaliskuussa ja U.D.I.:n debyytti muutama kuukausi myöhemmin, saman vuoden elokuussa. U.D.I:n muodostavat kaksi MC:tä: Big Quint ja Dig. Aivan kuten edellä mainitut ryhmittymät, myös nämä herrat tulevat San Franciscon Hunters Pointin lähiöistä ja tutut teemat kantavat läpi levyn.

Levy on soundiltaan rehtiä Bay Area g-funkkia aivan kuten Fiendin’ 4 Tha Funk ja Icelandikin. Mikäli Garcia Vegasin tai 415 Reasonsin kaltaiset kappaleet ovat pudonneet, myös tämä levy tulee kolisemaan kovaa! Kyseisiin albumeihin eron Under Da Influence tekee siinä, että se on ehkä hieman monipuolisempi ja jokaiseen mielentilaan löytyy tästä 17 biisin paketista oma raita. Albumin tuotannosta ovat vastanneet Chill Black, Mr. Laid, Race Smith, Reggie Smith ja Bay Arean legendatuottaja T.C. eli todella funkkeja instrumentaaleja, raskaita bassoja, vinkuvia syntikoita ei tältäkään Dogday Recordsin julkaisulta puutu. Myös Big Quint ja Dig hoitavat ruutunsa hyvin eli räpit putoilevat tiukasti biittiin tiukalla flowlla, joten meininki kuulostaa hyvältä ja laittaa pään nyökkään niin että niskat katkeaa. Levyllä on runsaasti vierailijoita, jotka ovat pääasiassa oman kylän poikia. Myös muut Kill-A-Hoe -kollektiivin ryhmittymät Cold World Hustlers ja 11/5 käyvät antamassa oman lyyrisen panoksensa levylle.

Tiukkoja biisejä löytyy läpi levyn, kovimpina vetoina mielestäni rajusti funkkaava, todellinen partystarter ja ehkä se levyn isoin hitti ”All I Think About (feat. Pookie)”. Muista biiseistä voisi mainita esimerkiksi levyn nimikkobiisin Under Da Influence ja hieman synkemmän Dogday Afternoon (feat. Primo, Baldhead Rick & Big Vic)". Myös Money Madd, "Brotha Luv", "Taking Da Roach Home" ja "Da City Was Made for Me (feat. 11/5)" ovat mainitsemisen arvoisia rykäisyjä. Jälleen kerran albumin parhaita biisejä on hankala kaivaa esiin, joten kannattaa kuunnella itse ja valita suosikkinsa. Tästä 17 biisin paketista löytyy jokaisella jotakin.

Saatavuus: Fyysistä levyä joutuu metsästämään nettihuutokaupoista ja divareista. Youtubesta ja Spotifysta tämä klassikkoalbumi löytyy kokonaisuudessaan.

#90'sRap #SanFrancisco #BayArea #G-Funk 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti